Телешки пържоли “Териаки” : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Телешки пържоли “Териаки”

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 4 големи обезкостени телешки пържоли
  • 2 с.л. соев сос
  • 2 с.л. олио
  • 1 ч.чаша бяло вино
  • 2-3 скилидки счукан чесън
  • 1 с.л. нишесте
  • 2 с.л. вода

Начуквате пържолите и мариновате в смес от соевия сос, олио, бяло вино и чесън. Пържолите трябва да престоят на хладно в марината около 1 час.

Отцеждате ги и изпичате на скара.

Към марината се добавяте нишестето, размито в 2 с.л. вода. Сместа внимателно изсипвате върху пържолите, които се варят залети на тих огън около 5 минути.

Сервират се със задушени зеленчуци – моркови, зелен боб, броколи и гъби.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории