Пиле със зеленчуци
Добави към моето меню
- 6 пилешки бутчета
- 4 картофа
- 2 тиквички
- 3 домата
- 2 глави лук
- дафинов лист,
- 100 г сухо бяло вино
- зехтин
- черен пипер на вкус
Сварете пилешките бутчета в подсолена вода за около 10 минути. Извадете и отцедете. Сварете картофи, без да ги разварите, извадете и отцедете. В намазана със зехтин тавичка подредете на слоеве месото и нарязаните на тънки ленти зеленчуци. Между тях пъхнете дафиновия лист. Овкусете с черен пипер, залейте със зехтин и бяло вино и печете на умерена фурна около 45 минути. Ако се налага, доливайте по малко топла вода или пилешки бульон.