Пиперки, пълнени с ориз
Добави към моето меню
- 1 кг шарени пиперки
- 4-5 глави лук
- 2-3 с.л. олио
- 2-3 моркова
- 1 ч.ч. ориз
- 1/2/магданоз
- чубрица
- черен пипер
- за соса
- 1 яйце
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1 с.л. брашно
- 1 червяен домат
Пиперките ги измивате и почиствате от семето отвътре. Лукът се задушава в олиото, заедно с настърганите на едро ренде моркови. Когато лукът поомекне прибавяте ориза и подправките.
Сместа се разбърква и с нея пълните чушките, като накрая се затварят с парче домат. Подреждате ги в теннерка и доливате до половината вода. Когато са почти сварени праеите разбита застройка от яйцето, киселото мляко и брашното. варите до готовност.