Парфе : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Парфе

Добавено в Сладкиши

Добави към моето меню

  • За блата:
  • 7 белтъка
  • 7 с.л. захар (кристална или пудра)
  • 7 с.л. брашно
  • 200 мл. прясно мляко
  • За крема:
  • 1/2 л. прясно мляко
  • 7 жълтъка
  • 7 с.л. захар
  • 3 пакетчета ванилия
  • 6 с.л. нишесте или по-грубо брашно
  • 1/2 пакетче масло (или маргарин)
  • 2 с.л. пудра захар
  • На върха:
  • 250 л. течна сметана
  • 250 гр. заквасена сметана

Блата:

Белтъците се разбиват на сняг, добавя се захарта и най-накрая брашното. Сместта изсипваме в тава, чието дъно е покрито с леко намаслена хартия за печене. Пече се на 150 градуса около 15 минути. Когато се изпече, изваждаме и обръщаме блата. Поливаме го с прясното мляко и оставяме да попие.

Крема:

Смесваме жълтъците със захарта, ванилията, малко от прясното мляко и разбиваме с миксер. Добавяме сместта към останалото мляко, сипваме нишестето и всичко заедно се вари около 10 минути до сгъстяване. Оствяме малко да се охлади. През това време разбиваме до крем маргарина, маслото и пудрата захар. Добавяме ги към леко поизтиналия крем и разбиваме с миксер. Получение крем мажем върху блата.

Най-отгоре намазваме с двете сметани, предварително смесени, разбити с миксер.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

2 Comments

  1. 1
    венетка // November 3rd, 2006 at 2:08 pm

    рразкошна торта

  2. 2
    венетка // November 3rd, 2006 at 2:10 pm

    много е вкусно