Гювеч по селски
Добави към моето меню
- Продукти за 10 стандартни буркана:
- 2кг чушки
- 1кг патладжани
- 500гр бамя
- 500гр зелен фасул
- 2кг червени домати
- 2,5литра доматен сок
- магданоз
- сол на вкус
Нарежете на парчета почистените и измити зеленчуци. Патладжаните, нарязани на кубчета, залейте със солена студена вода и оставете да престоят 20минути. Бланширайте всички зеленчуци (без доматите) и охладете.
Подреждайте зеленчуците в буркана по следния начин – най-отдолу доматите, после половината от бамята, предвидена за 1 буркан, зеления фасул, чушките, патладжаните, останалата бамя. Сложете малко ситно нарязан магданоз.
Залейте с посоления на вкус горещ доматен сок, докато буркана се напълни.
Стерилизирайте запечатаните буркани 80 минути.