Крем карамел : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Крем карамел

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Крем карамел

  • 1 л прясно мляко
  • 6 яйца
  • 6 с.л. захар
  • 2 п. ванилия
  • 1/2 ч.ч. захар за карамелизиране

Разбийте захарта с яйцата и прибавете млякото. Прибавете ванилията.

Карамелизирайте захарта и я разпределете във формичките, в които ще печете крема. Налейте приготвената яйчна смес.

Формичките наредете в тава с много вода и печете на умерена фурна окoло 1час, до готовност.

Водата не бива да кипва, защото кремът ще стане на шупли. Ако започне да кипи веднага долейте студена вода.

Крем карамел е рецепта, която всяка домакиня приготвя. необходимо е само прясно мляко, яйца и малко време. Възможни са и други рецепти за крем карамел с краосани, с плодове – но тази рецепта е основната.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

11 Comments

  1. 1
    HUNTERsx // September 19th, 2006 at 11:29 am

    tova e mnogo dobre obiasnena recepta

  2. 2
    Administrator // January 21st, 2009 at 11:06 am

    Zaharta mozhe da se karamilizira napravo vyv formichkite, sled koeto da se nalee smesta. I da se postavajat togava na vodna banja

  3. 3
    Penka Hristova // July 16th, 2011 at 1:07 pm

    syyper kremche:)