Пълнени шницели
Добави към моето меню
- 4 шницела
- 2 филии сух хляб
- 100 гр кайма
- 4 тънки филии пушено филе
- 1 яйце
- 2 с.л. олио
- сол и черен пипер на вкус
- 2 с.л. царечично брашно или галета
Махнете корите на двете филии хляб и ги накиснете с 2 с.л. хладка вода. Прибавете каймата и подправките на вкус. Начукайте шницелите и ги намажете от едната страна с разбит белтъk. Сложете отгоре парче пушено филе, а върху него сложете част от сместа от кайма и хляб. Навийте на руло и завържете с конец.
Разбийте жълтъка. Потапяте рулото в разбития жълтък, а след това в галета и пържете до златисто.
Поднасяте със свежа салата и бутилка бяло вино.