Пържоли с вермут : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пържоли с вермут

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 2 телешки пържоли от филето
  • 30 г масло
  • 4 лъжици сух бял вермут
  • лимонов сок
  • черен пипер и сол на вкус

Посолете и поръсате с черен пипер и лимонов сок начуканите леко пържоли. Изпържете ги в силно сгорещено масло.

Залейте ги с вермута и прибавате сметаната.

Разклатете съда над котлона, докато вермутът се смеси със сметаната. След това задушете пържолите на тих огън в продължение на 3 минути, докато сосът се сгъсти.

Какво вино да пием с телешки пържоли с вермут и сметана? подходящо вино е Мавруд. Виното е с рубинен цвят с малинов оттенък. Носът е топъл, сочен, с типични за сорта аромати и нюанси на черница, ванилия, червен пипер и месо. На вкус е плодово, усеща се ванилия и галещи танини, с които виното се разгръща и предлага пикантност и мекота. Дълъг и приятен финал със спомен за вишна. Толкова подходящо за вечеря край запалената камина в студената есен

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории