Лечо : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Лечо

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 400 гр пушени гърди или пушено филе (може и някакъв колбас, но е желателно да е пушен)
  • 1 кг лук
  • 250 гр моркови
  • 1 кг домати или 5-6 с.л. доматено пюре
  • 3-4 скилидки чесън
  • чубрица, черен пипер и сол на вкус
  • захар 1 щипка
  • магданоз 1/2 връзка
  • 250 гр ориз
  • 2-3 с.л. олио

Позапържвате в олио нарязания на дребни кубчета колбас или бекон или пушени гърди(по избор), след което го изваждате.

В същата мазнина задушавате с малко вода до омекване лука, нарязан на кръгчета и морковите, нарязани на иглички.

Добавяте нарязаните домати и връщате изпърженото месо. Добавяте чесъна, нарязан на ситно, чубрица и черен пипер, на вкус.
Ври, на слаб огън, а когато ястието остане на мазнина, се добавя щипка захар – за да премахне киселия вкус от доматите.

Сварявате ориза, може да го овкусите с различни подправки или да добавите само сол и черен пипер на вкус.

“Лечо”-то се сервира в плитки чинии, като ориза се слага на кубчинка в средата, а върху него се сипва от пържените зеленчуци и месо. Поръсвате с магданоз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории