Последни Рецепти
Последни Статии

Пържен ориз яндзъ

Добавено в Предястия

Добави към моето меню

  • 4 ч.ч. сварен ориз
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. шери (или силна ракия)
  • 4 с.л. фъстъчено масло (или зехтин)
  • 1/2 ч.ч. свярено и нарязяно на кубчета пиле
  • 1 ч.ч. сварени малки скариди (около 150 гр)
  • 1/2 ч.ч. шунка, нарязана на кубчета
  • 1 ч.ч. нарязани на кубчета моркови
  • 1 ч.ч. зелен грах
  • 1/ч ч.ч. ситно нарязан праз
  • черен пипер и сол на вкус
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 щипка джинджифил

Тази рецепта е дошла от района на Шанхай. Разбира се не всиски изредени продукти винаги са налични, затова може да импровозирате според момента и настровнието. Този атрактивен ориз, изпъстрен с розово, жълто, зелено и оранжево е прочута закуска, тъй като почти всеки продукт може да се различи на цвят в него, но не може да се отличи във вкусовата хармония, която се получава.

За да получите около 4 ч.ч. сварен ориз вземете 1 и 1/2 ориз и го сварете в съотношение 1:3 с водата до готовност. Ако е останала вода прецедете ориза.

Сварете леко морковите и граха на пара или с малко вода.

Поставете ориза в дълбк съд, голям тиган уок, и с ръце отделете зрънцата едно от друго.

Леко разбийте яйцата с шерито с вилица и оставете настрана.

Затоплете мазнината в дълбок тиган уок на умерен огън. Когато мазнината се затопли сипете яйцата и започнете да ги бъркате с дървена лопатка, докато се запържат леко, но да са все още сурови.

Бързо сипете ориза, като разбърквате около 2 минтути, така че яйцата да се смесят напълно с ориза.

Подсилете огъня и прибавете останалите продукти, като бъркате енергично, докато всичко се загрее.

Подправете по желание на вкус със соев сос и дребно нарязан къдрав магданоз.

Поднесете горещо в малки китайски купички с клечки.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории