Задущено месо с пъстри зеленчуци : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Задущено месо с пъстри зеленчуци

Добавено в Ястия с месо

Добави към моето меню

  • 300 гр свинско, говеждо или пилешко месо
  • 1 глава китайско зеле
  • 3-4 стръка пресен кромид лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. соеви кълнове
  • 1 ч.ч. пресни гъби печурки
  • 1/2 ч.ч. млад зелен грах (може и замразен)
  • 2-3 моркова
  • 1 с.л. царевично нишесте
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. соев сос
  • джинджифил

Месото нарязвате на много тънки филийки или малки кубчета.

Зелевите листа нарязвате напречно, соевите кълнове измивате и изцеждате добре. Пресният лук и чесънът накълцвате на ситно. Морковите режите на пръчици. Соевият сос и джинджифила размесвате с разтвореното във малко вода царевично нишесте.

Олиото сгорещявате в голям тиган уок. Запържвате месото и го отмествате от средата на тигана. Постепенно, едно след друго, добавяте скилидките чесън, гъбите, грахът, зелето и лукът, като пържате и от време на време ги разбърквате. Трябва да се внимава сместа да не се развари.

Смесвате месото и зеленчуците и добавяте разреденото царевично нишесте. При необходимост може да се долее малко бульон. Задушавате 5-10 минути и сервирате с варен ориз.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории