Зрял боб (фасул) в гърне : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Зрял боб (фасул) в гърне

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • зрял боб – 2 ч.ч.
  • кромид лук – 1 глава
  • праз лук – 1/2 стрък (или 1 глава кромид лук)
  • морков – 1 бр.
  • джоджен – 1 ч.л.
  • чубрица – 1 ч.л.
  • олио – 2 с.л.
  • червен пипер – 1 с.л.
  • магданоз – 1 китка
  • вода

  1. Почистеният и измит боб се накисва за през нощта във вода.
  2. Лукът и моркова се нарязват на дребно и заедно с боба се изсипват в голямо глинено гювече.
  3. Добавят се джоджена и чубрицата и всичко се залива с вода така че отгоре да остане около един пръст вода.
  4. Ястието се слага във фурна или на печката да ври докато боба омекне. През това време се следи водата да не изври.
  5. Червения пипер се запържва с олиото в тиган след което с чирпак в тигана при непрестанно бъркане се сипват 2-3 чирпака от сварения боб.
  6. Съдържанието на тигана се изсипва в гювечето, разбърква се и се оставя да поври няколко минути.
  7. Преди сервиране ястието се поръсва с магданоз.
Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории