Пълнени чушки с боб и ориз
Добави към моето меню
Пълнени чушки с боб и ориз
Рецепта на едно класическо ястие за трапезата на Бъдни вечер, дошло с традицията и опита на българката
* 12-15 сухи червени чушки
* 1 голяма глава лук
* 2 моркова
* 1 ч.ч. боб, сварен и изцеден
* 1 к.ч. ориз
* 2 домата от консерва или 3 с.л. доматено пюре
* 1 с.л. червен пипер
* чубрица
* черен пипер
* магданоз
Пиперките се заливат с гореща вода за да омекнат. След това се измиват и се почистват от семето. Дребно нарязаният лук и морковите се задушават в тиган със сол, олио и 1 чаша вода. Разбъркват се и се прибавят доматите, оризът, магданозът и чубрицата. Поръсва се с червен и черен пипер. Към пълнежа се добавя сварения фасул. Пиперките се напълват с плънката и се нареждат в тавичка. Прибавя се чаша вода и малко олио.
Пекат се около 30 мин. до приятно зачервяване.
Използвани маркери:
чушки,ориз,боб,Бъдни вечер