Последни Рецепти
Последни Статии

Мекици

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. вода
  • 20 г. мая
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • пудра захар за поръсване

Маята се стрива със захарта, разрежда се с хладка вода и се оставя за 10 мин. Прибавят се солта и брашното и се омесва тесто. Готовото тесто се оставя за 20 минути да втаса. След това от него се късат топчета, които се разтеглят с пръсти и се изпържват до златисто в сгорещена мазнина. За да се получат хубави мекици, мазнината трябва да е гореща и да покрива напълно мекиците.

По желание поръсете мекиците с пудра захар. Добре се съчетават със сирене.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории