Картофено руло
Добави към моето меню
- 1кг картофи
- 1 глава лук
- 1 белтък
- черен пипер
- копър
- магданоз
- чубрица
- сол на вкус
- За плънката
- 2-3 кисели краставички
- 2-3 сварени моркова
- 2-3 сварени яйца
- За намазване
- 1 жълтък
- 1 с.л. галета
- 2 с.л. настърган кашкавал
Обелете и настържете на ренде предварително сварените картофи. Прибавете накълцания на дребно лук, белтъка и подправките и омесете получената смес.
Разстелете получената гъста смес в намазнена правоъгълна тава (още по-лесно е ако използвате полиетиленово фолио), като в средата, където ще оформите рулото, сложете повече от картофената смес. Поръсете с плънката от нарязаните кисели краставички, моркови и яйца. Повдигнете картофеното тесто от краищата на тавата и оформете рулото. Намажете с разбития жълтък и поръсете с галетата и настъргания кашкавал. Изпечете в силна фурна (220 градуса).
Поднесете ястието със зелена салата или туршия.