Мусака от праз
Добави към моето меню
- 600 г. (3 стръка) праз
- 1 глава лук
- 4 с.л. ориз
- 4 с.л. олио
- 2 с.л. доматено пюре
- черен пипер
- сол
- джоджен
- магданоз
- Нарежете лука на дребно задушете в мазнината.
- Прибавете ориза и посолете.
- Поръсете с нарязан на дребно джоджед и/или магданоз.
- Нарежете праза на парчета дълги около 5-6 см.
- Извадете част от вътрешността им и напълнете парчетата с част от плънката.
- Задушете извадената част от праза, размесете с останалата част от плънката и разстелете в тавичка.
- Отгоре наредете пълнения праз.
- Залейте с доматен сос до половината от мусаката.
- Печете докато остане само на масло.