Последни Рецепти
Последни Статии

Погача

Добавено в Тестени ястия и прибавки

Добави към моето меню

  • 2 кг брашно
  • мая за хляб колкото кибритена кутийка
  • 1/2 малко пакетче краве масло
  • 1 и 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар

  • Подбъркваме маята с малко брашно и хладка вода.
  • След като шупне, пресяваме брашното, правим в средата кладенче, сипваме маята, солта и захарта и с хладка вода месим умерено меко тесто.
  • Намазваме обилно с масло тавичка, разстиламе тестото в нея, покриваме го с кърпа и слагаме на топло за второ втасване докато се надигне отново.
  • Печем погачата в предварително загрята умерена фурна.
  • След като се зачерви, намазваме я с леко посолена вода и допичаме.
  • Увиваме я в кърпа, за да омекне.

Поднасяме погачата гореща с шарена сол.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории