Салата с ориз по италиански : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Салата с ориз по италиански

Добавено в Салати

Добави към моето меню

Салата с ориз по италиански

1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 с.л. олио
6 домата, около 1/2 кг
100 г настърган кашкавал (може и без него)
магданоз, риган, босилек нарязани на ситно или сухи, на вкус
2 с.л. сусам или други ядки бадеми, лешници, орехи

Лукът се нарязва на ситно и се задушава с олиото и малко вода (около 2 с.л.) . Прибавя се ориза. Налива се 2 ч.ч. топла вода и се сипва се в пластамасова купа и се задушава до готовност в микровълнова фурна.

След охлаждане към него се прибавят нарязаните на кубчета домати, подправки, сусама и нарязания на ивички кашкавал. Поръсва се с ядките.

Идея: Тази салата приготвена по този начин се рпиготвя в Италия. Може да се направи и във вариант с дребни макарони, буквички.
В йога, в хранене в йога, има така наречения оризов ден – с ориз могат да се приготвят най-различни варианти на оризова салата и оризови ястия. Всичко зависи от това какви зеленчуци има през езони и какво има в нашия хладилник. Остава непроменен само начина по който приготвям ориза. Винаги 1 :2,5 вода, слагам го в йемско съд в микрочълновата фурна на максимум докато заври, а след това 20 мин на 240W. Така полученият ориз е готов може да се използва във всякакви ястия от класически китайски рецепти до “оризовия ден”, по този начин го приготвям и за оризови кюфтета.
Днес на обед отново приготвихме такъв ориз с малко нарязано на дребно зеле, лук, морков, царевица и се получи чуден обяд, допълнен от плодове кайсии и праскови

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории