Руло с печени чушки и боб
Добави към моето меню
Руло с печени чушки и боб
Рецепта споделена от Валентина Кисьова
Да приготвиш от традиционни продукти, нещо което да изглежда вкусно и различно, се иска желание и опит. Предлагаме ви тази идея с познати продукти, които може да се намерят във всяка кухня, като печени чушки и зрял боб, а резултатът е апетитна и празнично изглеждаща рецепта
Продукти
1 буркан печени чушки, червени
2 ч.ч. сварен зрял боб или 1 консерва от 400 г
2 глави кромид лук
1 ч.л. червен пипер
Джоджен на вкус
1 яйце
2 с.л. корнфлейкс или сухар
Начин на приготвяне
• Необходима е продълговата форма за кекс (терин) Покрива се с хартия за печене формата. Редят се печени чушки, като краищата им се оставят да стърчат отвън
• Плънката се приготвя като сварения зрял боб (или от консерва) се смесва с нарязан на ситно лук и задушен с 2 с.л. олио до златисто. Плънката се овкусява с червен пипер и джоджен
• Плънката се разпределя върху печените чушки. Краищата на чушките се загръщат така, че да се оформи като руло
• Отгоре се намазва с разбито яйце. Поръсва се с натрошен корнфлейкс (може сухар или счукана печена филия хляб)
• Пече се на средна фурна на 190 градуса до златисто кафяв загар.