Руска кухня меню : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Руска кухня меню

Добавено в Любопитно, Наши гости

Добави към моето меню

Типично за руската кухня е, че се усеща натуралният вкус на продукта. Не се прилагат силни запръжки и подправки в ястията, за да изпъкнат естествените вкусове на техните съставки. Големината на страната определя и голямото разнообразие от храни, намерили място в руската кухня. Типични представители са: говеждо, телешко, свинско, овнешко, птици и дивеч; риба и морски асортименти; от зеленчуците се използва зеле, моркови, червено цвекло, краставици, домати, лук, гъби, хрян и др. Млечните асортименти са в изобилие, като сметаната намира място в повечето ястия.

Специални гости за тематичната вечер „Руска кухня“ в Ресторант Таланти бяха шеф-готвачът на руското посолство в България шеф Константин Михеев и съпругата му. Нашите таланти имаха възможност да получат професионалната оценка на шеф Михеев за следното меню:

1. Борш
борш

2. Канапе със сальодка
канапе със сельодка

3. Пелмени
пелмени
4. Торта „Птиче мляко“
торта птиче мляко

Отново творенията на талантите се увенчаха с високи оценки, като руските ни гости останаха най-впечатлени от предястието канапе със сальодка и пелмените. Те получиха максималните 10 точки по почти всички зададени критерии!

готвачи
Нека ви представим гордите автори на руското меню. Отляво надясно: Димо Христов, Стелян Карагьозов, Салиф Сали и Николай Желев – студенти в 3ти семестър на Кулинарна Академия HRC, които в момента завършват практика си в учебен ресторант Таланти.

Рецепта за торта „Птиче мляко”
Руските десерти, те са изключително сходни с българските. Приготвят се домашни торти с маслени кремове, като основна роля играят млечните продукти и сиропите. Ще споделим с вас погледа на кулинарните таланти над този интересен представител на руските десерти.

Продукти за блата:
• 2 яйца
• 100гр. захар
• 80гр. брашно
• 10гр. бакпулвер

Начин на приготвяне:
Продуктите се смесват добре и се пекат на 180 градуса, докато блатът започне да позлатява. За сироп може да се използва канелено мляко: кипнете прясно мляко със захар и канела и охладете, след което намажете блата обилно.

Продукти за крема:
• 5 яйца
• 200гр. захар
• 125гр. краве масло
• 300мл. прясно мляко
• 20гр. брашно
• 20гр. Желатин

Начин на приготвяне:
1. Накиснете желатина в 3 супени лъжици вода, разбъркайте и оставете да набъбне.
2. В тенджера смесете половината захар, жълтъците, брашното и прясното мляко, добавете и ванилия.
3. Загрейте при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
4. Охладете.
5. Разбийте маслото на сняг и смесете с охладената смес.
6. Разбийте белтъците на сняг заедно със останалата захар.
7. Обединете всички смеси и добавете предварително разтопения на водна баня желатин.
8. Разбъркайте внимателно, за да не спаднат белтъците.
9. Във форма сложете блата и залейте с крема. Охладете поне за 5 часа в хладилник, за да може блатът да поеме от соковете и крема да стегне.

Отгоре може да се залее с разтопен шоколад, да се посипе с настърган шоколад или да се изработят хрупкави шоколадови декорации за украса.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории