Последни Рецепти
Последни Статии

Сълзица

Добавено в Бутер тесто, Десерти

Добави към моето меню

Сълзица
или рецепта за любимите бисквити от студенстските години. Рецептата е толкова лесна, че да се чудиш трябва ли да се пиши или не. Но след като водях как изглеждат сълзиците на един сладкарски щанд това, което искам да споделя,правете ги с формата и размера, който на вас ви допада.

sylzica-1

Необходими са
1/2 пакет, 400 гр, бутер тесто
няколко с.л. захар
1 ванилия
1 с.л. олио

sylzica-2

Освен като Сълзица тези бисквитики имат и френско име Palmiers и са много популярни във Франция.

Ето особеностите при проготвянето им, емпирично установени:
* В захарта може да се добави ванилия, канела или др аромат като ломонови кори. Когато бутер тестото се разстеле се поръсва обилно със захарта и с точилка се притиска леко;
* Рулото се оформя като навиваме от двете страни. Преди да го нарежем на филийки го поставяме за 30 мин в хладилника. Режем с остър нож и дооформяме всяка бисквитка;
* Редим в тава, леко намазана с олио или застлана с хартия за печене;
* Веднага след изпичането се изваждат с помощта на шпатула. Ако не ги извадим веднага залепват и се трошат. Ако карамела е залепнал, т.е. изстинали са ги слагаме за кратко в гореща фурна.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории