Яйца по шотландски
Добави към моето меню
Мързеливи яйца по шотландски
една оригинална рецепта от английската кухня
4 сварени яйца
500 г кайма
смлян черен пипер на вкус
2 -3 с.л. галета или царевично брашно
подправки (по желание)
Сварете яйцата и ги обелете.
Подправете каймата на вкус. Поставете слой кайма върху яйцето. отвякъде, да стане облечено с кайма яйце. Оваляйте яйцето в галета. Така с всяко яйце.
Поставете в намаслена тава. Печете 15 минути или до златист цвят в предварително загрята фурна.
Може и да ги изпържите във фритюрник.
Идея: За детски празник или за да изненадате можете да ги приготвите като таралежчета – сложете им бодли от фиде или тънки макарони, очи от черен пипер зърна и муцунка от парче морков или кора на лимон. Когато се изпекат ги поднесете върху полянка от зелена салата или настъргани моркови.
Аналогично у дома приготвяме с децата и таралежчета от хлебно тесто.
Това си е вариант на руло Стафани, по позволява по-голяма фантазия при сервирането и салатите с които да бъде поднесено. При яйцето вътре може да сложите кисели краставички, сварени морковчета грах или царевица. А в каймата добавите подравки по ваш вкус.
Септември 19 2005