Пържола на скара : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Пържола на скара

Добавено в Ястия със свинско

Добави към моето меню

Пържола на скара
skara svd

Както в живота така и в кулинарното Изкуство
простите неща са с неочаквано Вкусен Резултат.
0Share

Здравейте Гурме любители !
Както в живота така и в кулинарното Изкуство
простите неща са с неочаквано Вкусен Резултат.
Моето предложение за гарниране на прекрасното Каберне Фран се базира на най-древния метод на готвене – печенето на жар / прекрасни резултати се получават и на оребрен тиган /
Ето и продуктите за една порция скара :

1. Една ВРАТНА пържола – 330-370 грама
2. Една супена лъжица ОЛИО
3. Две супени лъжици СВЕТЪЛ соев сос
4. Прясно смян зелен /черен / пипер
5. Щипка червен пипер /лют или сладък/ -по желание

Пържолата НЕ се начуква или боде !!!
Правят се повърностни ромбоидни разрези около 1-2 мм от двете страни.
Маринова се с горните продукти минимум 30 мин.
Пече се около 4-5 минути на страна/ когато се появи течност от горната страна се обръща , а при второто се снема от скарата /тигана / и се оставя да отпочине 4- 5 минути преди сервиране , за да се върнат соковете центъра на пържолата/.

Предложената гарнитура е от фарфале /панделки/ в сметанов сос, но прекрасно може да се поднесе и натюр/

Гарнитура :

1. 30 гр. фарфале
2. Сметана течна животинска 30 % – 4 супени лъжици
3. Червена чушка конкасе /на кубчета / – супени лъжици
4. Риган – една чаена лъжица пресен /или една щипка сух /
5. Босилек – една чаена лъжица пресен /или една щипка сух /
6. Бял /черен/ пипер
7. Чаена лъжица каперси
8. Супена лъжица сок от каперси /марина /

Фарфале се сварява според инструкциите в подслолена вода /приблизително 8 -9 мин./ Оцежда се и се разбърква с горните продукти и 1-2 лъжици от водата в която са вряли /за да не стане много сухо/.

Да Ви е Сладко и Наздраве !!!

Внимание : Виното да е в достатъчно количество :)

Рецепта на Светослав Даков

Конкурс “Рецепти с вино”

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории