Последни Рецепти
Последни Статии

Сусамени гевреци

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Сусамени гевреци
Рецепта Ралица Маринова

susameni gevreci

Продукти:
1 и ½ ч.ч. прясно мляко
1 пакетче мая
2 с.л. захар
2 яйца
10 с.л. олио
Щипка сол
Брашно, около 800 г, до меко тесто

3 с.л. захар
20 г сусам

Рецепта за сусамени гевречета
• Едно кубче мая се разтваря с чаша и половина топло прясно мляко, две супени лъжици захар и две супени лъжици брашно
• Оставя се да шупне за половин час.
• Към сместа се добавят две яйца, 10 супени лъжици олио и щипка сол, брашно за меко тесто.
• Омесваме тестото, оставяме да втаса за половин час, разделяме на 20 топки, всяка топка разточваме на фитил, прегъваме го на две, усукваме и съединяваме двата края да стане геврек.
• Всяко геврече го топим във топла вода с добавени 3 супени лъжици захар, овалваме в сусам,редим в тава, на дъното на която има хартия за печене.
• Оставяме да втасат за 15 минути и печем на 180 градуса на вентилатор (или на 200

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized