Вита баница с коприва
Добави към моето меню
Вита баница с коприва
Вкусно, много вкусно, пролетно – баница с коприва
Продукти
500 г коприва
250 г сирене
3 яйца
2 глави кромид лук или връзка пресен
2 с.л. олио
Подправки – джоджен стрит, щипка
Рецепта за вита баница с коприва
• Копривата се измива и се бланшира и се нарязва на ситно
• В дълбок тиган се загрява 1 с.л. олио и се добавя нарязания на ситно лук, разбърква се до златисто, след което се добавя копривата, щипка джоджен и се разбърква. Сместа се дръпва от огъня и се добавят яйцата и натрошеното сирене
• Взема се кора за баница, прегъва се на две. От сместа се слага по дължина и се навива на руло
• В тава се редят като се започва отвън на вътре. След като се нареди баницата се залива с разбито яйце и 1 ч.ч. вода
• Пече се на средна фурна, на 200 градуса до готовност