Последни Рецепти
Последни Статии

Свински ребра на фурна

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Свински ребра на фурна
(рецептата е от Бачковския манастир “Успение Богородично”)

4 свински ребра, 1 kg
4 глави лук
4 сурови чушки (или чушки от сурова туршия)
7-8 зърна черен пипер
2 пъпки карамфил
1/2 ч.л. джинджифил
2 с.л. олио
2 с.л. винен оцет,
сол,
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. захар
1/2 кг червени домати (пресни или от консерва)

Сварявaме ребрата в подсолена вода.

Отделно приготвяме сос по следния начин: Смесваме доматите (обелени и настъргани на ситно ренде) с нарязаните на ситно глави лук и нарязаните на ситно чушки (по желание може да сложим и 2 люти чушлета, също нарязани на ситно). Прибавяме черния пипер, карамфила, джинджифила и олиото и задушаваме половин час на умерен огън.

След това пасираме задушените продукти и добавяме оцета, канелата, червения пипер, захарта и сол на вкус. На тих огън варим, докато сосът се сгъсти. Отцеждаме и слагаме в тавичка сварените ребра. Заливаме ги със соса и ги печем десетина минути в силна фурна. После намаляваме огъня и двадесетина минути ги допичаме на слаба фурна.

Юни 13 2006

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized

2 Comments

  1. 1
    Valentina Velkova // September 8th, 2011 at 1:17 pm

    току що направих ястието,пече се и никак не изглежда зле1

  2. 2
    Nevena Lazarova // September 8th, 2011 at 1:55 pm

    Идвааааааааааааам…