Последни Рецепти
Последни Статии

Тарта с праскови и орехи

Добавено в Бутер тесто, Десерти

Добави към моето меню

Тарта с праскови и орехи
Вкусно много вкусно, плодово, карамелено
Време за приготвяне 10 мин
Време за печене 20 мин
Порции 4

тарти

Продукти
50 г орехи
½ яйце
1 с.л. краве масло
2 с.л. захар
400 г бутер тесто
3-4 праскови

продукти тарта

Приготвяне

тарта с праскови

• Бутер тестото се разточва с купа се изрязват кръгове с желания диаметър, около 13-15 см
• Може да се постъпи по два начина да се сложат в малки тавички за тарта, тестото се и се повдига леко нагоре за да се образува ръбче или може да се сложат в тава, покрита с хартия за печене
• Орехите се смилат и се смесват със захарта, кравето масло и ½ разбито яйце. Сместа се разбърква и се разпределя върху 4-те тарти
• Прасковите се режат на тънки кръгчета и се подреждат в кръг
• Пекат се на средна фурна, предварително загрята на 220 градуса около 10 мин. Изваждат се и се посипват със захар
• Връщат се във фурната, докато станат готови, около 10 мин още – да се карамелизират прасковите

тарта праскови орехи

По идея от Ева Тонева

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории