Ванилени кравайчета : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Ванилени кравайчета

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Ванилени кравайчета
споделено от Ваня Алексова

ванилени кравайчета

Продукти за една доза(една тава, защото са малки и не се надуват):

150г брашно
70г готварско нишесте (т.е без примеси – чисто) – царевично, пшенично, картофено(според оригиналната рецепта)
70г пудра захар
80г орехи или лешници – смилат се
150г масло със стайна температура
1-2 жълтъка(зависи от големината)

За след изпичането, си пригответе една купа с около 150 – 200г пудра захар, в която сте сложили 2-3 пакетчета със ванилена захар или прахчета ванилин.

Приготвяне:
На дъската за месене пресяваме брашното, прибавяме нишестето и захарта, смлените орехи. Отгоре нарязваме на късчета маслото и прибавяме жълтъците. започваме да месим, докато тестото стане гладко. Оставяме тестото за една вечер на хладно място да отпочине. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С). Печем върху ненамаслена тава, на умерена температура до порозовяване (не ги правете много кафяви, за да не се втвърдят). След като ги извадите, оставете да поизстинат, но още топли овалвайте по две-три в приготвената пудра захар с ванилия.

Рецептата е на natalyna, публикуваме я за да имаме проверени рецепти за коледни садки когато дойде следвашата Коледа

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории