Последни Рецепти
Последни Статии

Жена Ви е пълна? Вината е Ваша!

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Жена Ви е пълна? Вината е Ваша!

Половият живот също оказва влияние върху размера на дънките. Британският диетолог Дейвид Хослем се опитва да анализира причините, поради които жените пълнеят при съжителството си с представители на противоположния пол, съобщава BBC. Изводите, публикувани в медицинското списание Ланцет, показват, че поставени в такава ситуация жените често започват да се хранат с “мъжки” порции, а също така започват да се увличат по мазната храна и виното. Той отбелязва, че на мъжете по правило им е необходима повече енергия, което пък е причина за по-големия им апетит.

И когато подобни неблагоприятни фактори се комбинират с използване на противозачатъчни средства или раждане на дете, талията започва да се увеличава почти безконтролно. “Мъжете действат лошо на жените”, констатира Хослем.

Друго пагубно въздействие на мъжете върху жените оказват:
хранителните продукти, които се купуват от магазина – намалява относителния размер на плодовете и зеленчуците; жените започват по-често да ходят в ресторант и по-рядко в залата за аеробика.

Освен това се появява необходимостта от контрацептиви. Според специалисти приемът на противозачатъчни през първите три месеца води до средно увеличаване на теглото с килограм и половина за периода.

Същият ефект оказва и бременността. Благодарение на технически прогрес жените все по-малко се занимават вкъщи с физически труд, сравнение с техните майки и баби, а мъжете помагат с повече готовност, което също има негативен ефект. Неоспорим факт е, че съпружеските двойки пълнеят, а разведените – слабеят.

Доктор Хослем предупреждава да не се правят генерални изводи и че в съжителството има и положителни моменти.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    ELI // January 10th, 2007 at 5:20 pm

    DONQKADE SAM SAGLASNA,OSVEN TOVA MOJEJ DA PALNEESH I OT NERVI,KATO EJECHASNO OTVARQSH HLADILNIKA