Винен кебап със свинско месо : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Винен кебап със свинско месо

Добавено в Наши гости, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Винен кебап със свинско месо
Класическата българска рецепта представена от Мима Димитрова

винен кебап

Продукти:
1 кг свинско месо
2-3 моркова
стар лук-3-4 глави
1-2 червени чушки
1 ч. ч. червено вино
дафинов лист-3-4 листа
по желание червен пипер
на вкус черен пипер и сол
1 ч.ч. домати консерва

3-4 стръка магданоз
1 ч.ч. ориз сварен, за гарниране

Рецепта за винен кебап
• Запържва се свинско месо отделя се в отделен съд,
• запържва се стар лук (2-3) глави, после 2 моркова ,1 червена чушка, прибавя се 1 ч. ч червено вино, 2-3 листа дафинов лист.Добавя се червен пипер и домати-консерва – 1 ч. ч.
• Смесват се всички продукти и се слагат в глинен голям гювеч.
• Пече се около час – час и 1/2 докато остане на мазнина
• Отделно се сварява бял ориз, без сол.Сервира се като гарнитура.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории