Царевични питки
Добави към моето меню
Царевични питки
Рецепта споделена от Irina Andreeva Jolie
Продукти
2 ч.ч. царевично брашно
2 ч.ч. бяло брашно, тип 500
1 и ½ ч.ч. топла вода
10 г суха мая
1 с.л. захар
1 с.л. сол
2 с.л. зехтин
Рецепта за царевични питки
• Пресейте царевичното и бялото брашно.Смесете ги в голяма купа заедно с маята, солта и захарта.
• Направете кладенче и сипете в него зехтина и топлата вода. Разбъркайте с лъжица, а след това замесете с ръце до получаване на меко тесто.
• Покриите с домакинско фолио купата и оставете тестото на топло да втаса, доакто удвои обема си.
• Премесете и оформете малки питки. Наредете ги в плитка тава застлана с хартия за печене, върху която сте поръсили малко царевично брашно.
• Поръсете питките с бяло брашно и направете леки разрези с остър нож отгоре.
• Печете в загрята фурна на 220 градуса за около 30 мин.. до готовност.