Гратин от тиквички : Готварски, кулинарни рецепти
Последни Рецепти
Последни Статии

Гратин от тиквички

Добавено в Италианска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Гратин от тиквички
или Букетчета от тиквички

Рецептата е по идея от блога на Ивана. От нея могат да се научат най-различни идеи и тънкости от италианската кухня, в момента в който я видях знаех, че ще направя нещо такова – необходими са тиквички и малко време за да изненадате с нешо вкусно и красиво поднесено

тиквички гратен
Продукти
4 тиквички
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
1 с.л. брашно
50 г кашкавал
30 г пармезан
щипка сол
1 с.л. зехтин

Приготвяне на Гратин от тиквички, zucchini-gratin
* Изберее по-млади тиквички. Едната нарежете на ленти по дължина, примерно шест. Другите 3 тиквички срежете по дължина и всяка половина след това по дължина на 4 – получават се 24 дълги пръчици тиквичка
* Лентите тиква запечете на сух тефлонов тиган до златисто за да станат гъвкави
* Останалите залейте с вода в тенджера и сложете да заврат, в момента, който водата заври изключете и ги отцедете
* Изстиналите тиквички по 4 пръчици съберете като букет и през средата обгърбете със запечена тиквичка
* Подредете в правоъгълна тавичка
* Разбийте яйцата с вилица. Добавете киселото мляко и брашното. С приготвената смес залейте тиквичките
* Поръсете обилно с настърган кашкавал и пармезан и смлян черен пипер на вкус
* Сложете ги във фурната на 200 градуса и печете до златисто.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории