Бъркани яйца с подправки
Добави към моето меню
Бъркани яйца със зелен лук
рецепта класика когато дойде пролетта
продукти за 4 порции
8 яйца
2 с.л. олио
4 връзки зелен лук
1 к.л. червен пипер
черен пипер на вкус
* Зеленият лук се почиства, измива се и се нарязва на дребно.
* В голям тиган уок се загрява мазнината и се добавят разбърканите яйца.
* Когато яйцата са почти готови се добавя зеления лук и се разбърква до готовност на яйцата.
* Поднася се поръсено с червен пипер и черен пипер на вкус.
* Тази рецепта може да бъде приготвена и във фурна. За целта малка тавичка се загрява предварително с маслото и се излива яйчната смес с нарязания зелен лук. Пече се на 200 градуса до готовност.
Въпрос на предпочитание
Ако добавим малко сирене, шунка или печено пилешко месо, нарязяно на ситно става основно ястие, поднесено с голяма купа зелена салата