Последни Рецепти
Последни Статии

вегетарианска пица

Добавено в Други

Добави към моето меню

ястия без месо

вегетарианска пица

250 г тесто за пица
300 г гъби
1 глава лук
2 -3 скилидки чесън
2 домата
1 чушка
2 с/л/ доматено пюре
магданоз, босилек и риган на вкус
2 с.л. зехтин
щипка черен пипер

Почистете гъбите от пънчетата, измийте и нарежете на ленти.
В затоплен зехтин задушете гъбите със сол и черен пипер на вкус.
В отделен съд задушете в зехтин накълцания на ситно лук. Когато стане прозрачен, добавете настърганите на ренде домати, скълцаните ситно скилидки чесън, сол, нарязания магданоз, гъбите. Разстелете сместа равномерно върху тестото и печете в предварително загрята умерена фурна.

тортийа

необходими продукти:
4 големи картофа, 2 сл. зехтин, 10 яйца, 10 големи зелени маслини, сол, черен пипер

приготвяне:
обелете и нарежете картофите на тънки кръгчета по 5 мм. Загрейте зехтина в тенджера с незагарящо дъно с диаметър 20 см и изпържете в него картофите. Извадете и посолете. Разбийте в отделен съд половината яйца, овкусете със сол и черен пипер. Сипете в тенджерата и разбърквайте внимателно сякаш правите омлет. Когато станат полуготови, отдръпнете от огъня и подредете отгоре равномерно картофите и разрязаните на половинка маслини. Залейте отгоре с останалите яйца. Задръжте още малко на котлона и сложете
в предварително загрята фурна,
за да хване коричка.

средиземноморски гювеч
необходими продукти:
2 патладжана, 4-5 тиквички, 3 домата, 6 скилидки чесън, 5 с.л. зехтин, мащерка, дафинов лист, сол, черен пипер

приготвяне:
измийте патладжаните, тиквичките и доматите и ги нарежете на кръгчета в отделни съдове. Посолете тиквичките и патладжаните и оставете да се отцедят около 20 минути. Обелете скилидките чесън. Намажете тавичката със зехтин. Подредете равномерно зеленчуците. Добавете сол и черен пипер на вкус. Залейте със зехтин. Сложете чесъна, дафиновия лист и мащерката. Печете на слаба до умерена фурна около час и половина.

Можете да сервирате ястието топло или студено.

ризи-бизи

необходими продукти:
250 г кръгъл ориз, 400 г грах от консерва, 2 глави лук, 1 морков, стрък целина, 1 дафинов лист, 4 с.л. зехтин, 100 г масло, 100 г настърган пармезан

приготвяне:
сварете зеленчуков бульон – в литър и половина вода пуснете почистените и измити морков, лук, целина, дафинов лист и добавете сол на вкус. Задръжте на огъня, докато зеленчуците се сварят. Извадете ги, прецедете бульона и го запазете топъл. В 2 с.л. зехтин запържете ориза, докато стане прозрачен.

Налейте една трета от топлия бульон и оставете на слаб огън. Разбърквайте и доливайте топъл бульон, докато оризът се свари. През това време почистете глава лук, нарежете на ситно и запържете в 2 с.л. зехтин и кубче масло. Добавете отцедения грах, долейте половин чаена чаша бульон, накълцайте магданоз, сложете сол и черен пипер на вкус и оставете около 10 минути на огъня.

Прибавете зеленчуковата смес към готовия ориз, разбъркайте. Накрая залейте със сгорещено масло. Настържете отгоре пармезан, украсете с магданоз и сервирайте веднага.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории