Последни Рецепти
Последни Статии

Картофена пита

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Картофена пита
Рецепта Liljana Davkova

картофи пита

Liljana е една от кулинарките от Македония. Има много рецепти, които приготвени от нея изглеждат много апетитно, за първи път споделяме нейна рецепта, защото много ни хареса и скоро ще я направим

Продукти
1 кг картофи
3 глави кромид лук
250 г сирене
5 яйца
Подправки на вкус
1-2 с.л. брашно

Рецепта за картофена пита
• Настържете картофите на ренде, посолете на вкус и оставете да си пуснат водата
• Кромид лука нарежете на много ситно или настържете на ренде
• Сиренето натрошете
• Смесете продуктите и добавете разбитите яйца, 1-2 с.л. брашно и овкусете с подправки
• Тавичка за печене застелете с хартия за печене и разпределете сместа на по-тънък слой за да може да се изпече
• Пече се на средна фурна на 200 градуса до готовност, докато се зачерви
• Поднася се гарнирана с кисело мляко или сметана и поръсена с пресни подправки

Изливанка од картофи
рецепта:
1. 1 кгр. обелени кратофи настргајте на ренде, посолете на вкус и оставете да пуштат водата.
2. 3 глави кромид исто така настргајте на ренде.
3. 250 гр. сирене натрошете го- не го рендајте.
4. Истискајте картофите, додадете кромидот, сирењето, црн мелен пипер, додадете в смесата 5-6 јајца, 1-2 супени лажици брашно, – разбркајте. Добиената смес истурете в тавичкана која сте послали хартија за печене – треба да е по тенка питата за да се убаво и побргу испече. Ставете в загрена фурна на 200 степени и печете додека се зацрви. Служете с кисело млеко, јогурт или кисела сметана. Да ви е слатко!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории