Последни Рецепти
Последни Статии

Пъстра трапеза 2013

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Покана за Пъстра трапеза на гости на моя град

Къде – София, Княжево, район Витоша
Кога – 24 март 2013 г

pystra trapeza

На 24 март стартира петият сезон на „Пъстра трапеза на гости на моя град”. Кулинарният фестивал ще разпъне шарена софра и ще почерпи с баница-гигант гостите на празника в столичния район „Витоша”

Националният кулинарен фестивал „Пъстра трапеза” ще започне пътуването си за пета поредна година с празник в столичния район „Витоша”. Единственият пътуващ фестивал, който показва на живо българските кулинарни, фолклорни и занаятчийски традиции, гостува на район „Витоша” в София на 24 март, неделя, с подкрепата на район „Витоша”-СО и Народно читалище „Братя Миладинови-1917”.
Началото на празника е от 10,30 часа, мястото е градинката при колелото на трамвай 5 в кв. „Княжево”, и по традиция ще стартира с конкурсната кулинарна изложба на ястия от региона. На шарената трапеза може да участва всеки, като приготви гозба по традиционна рецепта, а журито ще отличи участниците в няколко категории: за най-добра етновизия на щанд, визия на ястие, автентична рецепта, оригинална рецепта и десерт.
Кметът на район Витоша Стойко Дуков, който е ветеран по участия в кулинарния фестивал „Пъстра трапеза”, отново е подготвил изненада за гостите. След като се включи в миналогодишното издание на фестивала в София през септември с таратор „Бойко Борисов”, салата „Фандъкова” и каварма „Барозу”, сега кметът отново ще почерпи всички с баницата-гигант на чичо Сашо от Владая. На празника през септември м.г. тестеният деликатес с диаметър 1,5 м. бе една от най-вкусните атракции на празника.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории