Последни Рецепти
Последни Статии

Мини панетоне

Добавено в Други

Добави към моето меню

Мини панетоне
рецепта за мини панетоне, малки празнични козуначета, които можете да приготвоте във формата за мъдини и да изненадате хората до вас. Можете да ги приготвите за Великден, италиянците приготвят панетоне за Новогодишната трапеза

450 г брашно
25 г прясна мая
250 мл топло прясно мляко
80 г захар
50 г стафиди
50 г захаросани портокалови корички
2 с л портокалов сок
60 г масло
50 мл зехтин
3 жълтъка
щипка сол
настъргана кора на един портокал
Приготвяне:

* Брашното се пресява и се оформя кладенче в средата.
* Маята се разтваря в 100 мл прясно мляко с 1 с л захар и се изсипва в кладенчето.
* Отгоре леко се посипва с брашно.
* Покрива се и се оставя за 20 минути.
* В това време се нарязват на ситно захаросаните портокалови корички и стафидите и се потапят в портокаловия сок.
* Маслото се разтапя и се смесва с останалите продукти и накиснати плодове.
* Добавя се останалото мляко.
* Всичко се изсипва при брашното и се омесва меко тесто с помощта на мискер на максимална скорост около 6-7 минути.
* Покрива се и се оставя за около 20 – 30 минути да втаса.
* Тестото се разделя на 16 топки.
* Поставят се в намаслена форма за мъфини (тимбалчета).
* Поставят се в студена фурна на средна скара.
* Фурната се пуска на 180 С и се пекат около 30 минути.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории