Мухлама
Добави към моето меню
Разядка от турската кухня – Muhlama Tarifi
Нещо толкова простичко, като продукти и начин на приготвяне, а толкова вкусно
Рецепта и снимка Hatice Aliosman
Продукти
2 с.л. краве масло
3 с.л. царевично брашно
250 мл вода
150 г кашкавал
100 г извара или крема сирене
Сол на вкус (след добавяне на сирената)
По желание
Червена чушка, сушени домати – нарязани на малки парченца
Смлян черен пипер
Лют червен пипер
Начин на приготвяне
• 2 супени лъжици краве масло се разтапя в тигана. 2,5 с.л.царевично брашно се запържват и се изсипва 250 мл вода. Намалява се котлона и се бърка докато се образува кашичка
• Прибавя се смес от разтапящ се кашкавал 150 г и извара или крема сирене 100 г
• Бърка се докато се разтопи кашкавала
• Намалява се котлона до последно и се изчаква около 5 минути да се покаже отгоре кравето масло и е готово
• Овкусява се на вкус като по желание може да добавите сол, смлян чер пипер или щипка лют червен