Чимичури
Добави към моето меню
Чимичури
Сос чимичури е от Латинска Америка. Много популярна рецепта в Аржентина където традиционно се поднася с телешко месо на грил. Поднася се със стейк или пиле, може да се използва и като марината. Когато приготвих за първи път го поднесох с тиквички на скара и се получи вкусна, една идея по-различна вечеря
Продукти
1 връзка магданоз
200 мл зехтин
5 скилидки чесън
1 връзка зелени подправки по ваш вкус – копър, босилек, кориандър, целина – зависи от вашия вкус и към какво ще се поднесе соса
½ ч.л. лют червен пипер (чили)
1 ч.л. лимонова кора
1 щипка сол, на вкус
1 щипка захар
3 с.л. ябълков оцет
1 стрък зелен лук
Начин на приготвяне
• Продуктите се почистват и се нарязват
• В блендер се слагат скилидките чесън и се пасират с 2 с.л. вода
• Добавят се останалите продукти, зехтин, оцет и се пасира
Аз го приготвих с магданоз, копър, щипка сух розмарин и поднесох с тиквички печени на скара