Последни Рецепти
Последни Статии

Как да размразите месо за 5 минути?

Добавено в Готварски техники, Любопитно

Добави към моето меню

Как да размразите месо за 5 минути?

Позната ли ви е ситуацията да започнете да готвите нещо с месо и да разберете, че сте забравили да извадите месо от фризера предната вечер? Или да ви дойдат гости, да знаете, че имате в камерата пържоли и да трябва да ги размразявате бързо.
По принцип в такива ситуации използваме функцията за размразяване на микровълновата фурна, но микровълновата фурна е вредна и отнема време за да се размрази месото, с което рискуваме да вечеряме късно, а е златно правило вечерята да бъде 2 часа преди сън.

svinski gyrdi

Решение има!
Вземете два метални (алуниеви) съда. Обърнете единия, сложете месото върху дъното му (което сочи нагоре). Месото да е завито в найлон.
След това напълнете другия съд с вода и го сложете върху месото.
Оставете така за 10 минути месото (или повече, ако парчето е по-дълбоко замразено).
Като резултат месото вече не е дълбоко замръзнала и можете да преминете към готвене.

meso razmrazyavane

Какво е обяснението?
Металът провежда топлина, а алуминият, в частност, е чудесен проводник на заобикалящата топлина. А тя е достатъчна, за да размрази стек. Тежестта на водата притиска горния съд, което помага за по-добър топлобмен. Така месото се размразява по-бързо. С този хитър метод няма да изпадате в ситуацията, която обрисувахме в началото на статията.

Важно: този метод важи за по-малки разфасовки месо. За да го използвате е хубаво да пакетирате пържолите, филето предварително по единично във фолио и тогава да ги замразявате.

Как се прилага на практика може да видите в това видео, вярно е, че е на китайски, но следете действието, което сме описали за вас.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории