Последни Рецепти
Последни Статии

10 полезни трика в кухнята

Добавено в Готварски техники, Любопитно

Добави към моето меню

Преди да метнете престилката и да се развъртите в кухнята, няколко полезни хитринки.

1. Спагети от тиквички
Може да ги използвате за същите рецепти, които правите с обикновени спагети – резултатът е много по-здравословен и диетичен. Ако нямате спирално ренде, можете да използвате белачка, за да ги нарежете на ленти. Използвайте млади, без оформени семена тивкички. И ги опитайте сурови, ако не сте до сега.

Как да съберем яйчените черупки
Случва се на всеки да изпусне парченце от черупката когато приготвя рецепта. Затова измивайте яйцата преди това, а парченцето от черупката загребете с останалата по-голяма част от нея.

Как да запазим зелените зеленчуци свежи
Изсушете листата зелена салата, след което ги разпределете в найлонови торбички. Надуйте ги с въздух и ги запечатайте, като зитеглите въздуха. Така те са готови за употреба ще се запазят за по-дълго. Само се уверете, че листата са напълно сухи преди това.

podpravki zeleni zaek budapest
Как да запазим свежите подправки
Проверен начин и от нашите баби е да ги завиете в парче вестник и да ги сложите на вратата на хладилника. Ако е връзка може да ги сложите и в чаша с вода. Ако имате по-голямо количество може да ги запазите като ги блебдирате със зехтин, а след това замразите вър формички за лед. Когато готвите и ви потрябват, просто взимате едно замразено кубче и го пускате в тенджерата.
Съхраняване на подправки в свежо състояние

Как да разберем дали яйцето е прясно
Сложете го във вода. Ако потъне, то е съвсем прясно. Ако единият му край леко се надига, яйцето още става за ядене, но не е толкова прясно. Ако плува, изхвърлете го.
Как да избираме яйца
Нарежете меките храни с конец за зъби
Блат за торта може да се разрежи с конец на равни части

Смес за палачинки
Ако сте проотвили повече смес за палачинки, може да я съхранявате в празна бутилка от минерална вода. Така можете да направите палачинки и без черпак, за да ги изливате в тигана. Може да опитате и по този начин – получава се интересно: Зелени палачинки
Зелени палачинки

За да не прекипи водата в тенджерата
Сложете дървена лъжица отгоре.

За да изцедите повече сок от лимоните (портокали, грейпфрути)
Преди да ги срежете, ги разтъркаляйте върху плота, натискайки леко с дланта си.

Махнете зелената част на ягодите лесно
…със сламка

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории