Последни Рецепти
Последни Статии

Зелени палачинки

Добавено в Наши гости, Руска кухня

Добави към моето меню

Зелени палачинки
Идеята за тези палачинки идва от Латвия, в изпълнение на Aljona Čirksta, Альона Чиркста

Зелени палачинки

Какво е необходимо за да приготвите такива интересни палачинки
половин доза от класическа смес за палачинки, но по-гъста – 3 яйца, 200 мл прясно мляко и толкова брашно, че да се получи по-гъсто тесто от боза
Налейте тестото в пластмасова бутилка и отрежете отвор в капачка
В загрят тиган за палачинки шприцовайте (налейте) от сместа като започнете по края и направите цял кръг, а след това като шрицовайте ленти, които се пресичат и така се получава решетка
Когато палачинката се запече от едната страна я обърнете да се запече и от другата страна и поставете плънка

Плънката за зелените палачинки се получава от
Листа зелена салата (много подходяща е коп салатата, заради големите зелени листа, които са толкова нежни, че могат да се огъват)
Плънка
– 300 г гъби печурки
– 300 г пилешко филе
– 100 г твърдо сирене (Кашкавал)
– Майонеза или сметана, по желание
Плънката се приготвя като гъбите и пилешкото филе се нарязват на ситно и се задушават. Смесват се с настъргания кашкавал и толкова сметана или майонеза, че да се смесят продуктите.

Приготвяне
* На готовата палачинка поставете лист зелена салата и разпределете по дължина от плънката
* Завийте на руло и сервирайте.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории