Последни Рецепти
Последни Статии

Една жена на 40

Добавено в Здраве

Добави към моето меню

Жената на 40 и нейните малки хитринки
Има една народна поговорка: „Ако младостта знаеше, ако старостта можеше.” На 40 години и двете неща са налице -жената вече знае и още може!

Наясно е със себе си и с мъжете. Разбрала е, че не бива да ги подценява, но че още по-опасно е, ако ги взема прекалено на сериозно. Обича ги, но пестеливо. Това я съхранява душевно и физически и подлудява мъжа. Защото онова, което той цени най-малко, е бурната, всеотдайна и изпепеляваща женска страст, тя го плаши и обърква. Обратно, уютът и невнятният страх от загубата му силно привързва мъжете към зрялата жена. С нея те се чувствуват едновременно спокойни и несигурни – една пропорция, чието златно сечение е формулата на хармонията в половата двойка.

Лицето
Не само на 40 години, но и във всички възрасти то е най-важното за привлекателността на жената. За да имате свежа кожа, очарователно изражение и спокойно излъчване, трябва да се наспивате добре.
Ларошфуко твърди, че за красотата на жената са нужни две неща: баня и сън.
Присъединявам се напълно към неговото твърдание!

Косата
Тя е един от сексуалните елементи в тялото на жената. Не случайно векове наред традицията е повелявала да бъде прибрана и скрита под шапки и забрадки, а и в наше време много мюсюлмански народи смятат откриването й за грях. Така си е.
Видът, цветът, дъхът на разпуснатата коса действат почти като разкрития бюст или оголените бедра. Но на тази възраст вие вече прекрасно познавате качествата и недостатъците на косата си, отдавна сте избрали стила на прическата си.
Помнете, че вашата коса е вашият биограф и „ говорител” – тя по-точно от кожата на лицето и бръчките по шията издава състоянието на здравето ви и възрастта ви.

Шията
На тази възраст жената вече е разбрала, че бръчките по шията са въпрос на генетична конфигурация, и е престанала да се тревожи по въпроса. Но ако все пак искате да правите нещо, добър ефект има следното: намазвате шията с зехтин. Обвивате шията си с хавлиена кърпа, предварително потопена във вряла вода и добре изцедена (ефектът е по-добър, ако във водата е вряла лайка, липа или розмарин, по избор и достъпност на билката). Стоите така с компреса, докато изстине. Мазнината се просмуква в кожата и я прави еластична. Това е древна китайска рецепта за освежаване на лицето и на настроението.
Винаги, когато искате да изглеждате добре и да дойдете на себе си преди гости, прием или любовна среща, можете да направите горещ компрес на лицето и шията по описания начин.
Докато чакате той да изстине, тренирайте релаксация (пълно физическо и психично отпускане).

Фигурата
Наближавайки 40-те, жената вече е проумяла известната шега, че мъжете се делят на две групи: такива, които харесват дебели жени, и такива, които не си го признават. Във всеки случай можете да бъдете сигурни, че мъжете от вашия възрастов контингент при всяко положение ще предпочетат да бъдете по-пълна, отколкото по-слаба от нормалното. Кльощавите жени ужасяват мъжа, а напрегнатият израз, който имат жените, пазещи диета, потиска желанията му и го прави нервен.
Ако все пак искате да направите нещо за стройната си фигура, ето няколко лесни рецепти:
Използвайте времето, когато гледате телевизия, за да правите гимнастика или да бягате на място. Така тази дейност по-малко ще ви тежи, а времето ще минава неусетно. Ако ли пък наистина ненавиждате гимнастиката, а тя си е за мразене, можете да четкате тялото си със суха четка, пак докато гледате телевизия. Започвате от пръстите на краката и ръцете и продължавате нагоре, докато изчеткате цялото си тяло до зачервяване. Започнете с мека четка с естествен косъм и постепенно преминавайте към по-твърда, защото кожата ви ще свиква с въздействието и всеки път ще трябва да го засилвате, за да има ефект.
Този масаж, освен че ще премахне главоболието и натрупаната през деня умора, ще затвърди кожата ви и ще я направи по-малко податлива на набръчкване. Най-голямото му предимство обаче е, че можете да действате локално, само върху бричовете например. В този случай четковият масаж може да се прави буквално по всяко време на деня, стига да имате една свободна ръка и да няма хора около вас.
Ефектът ще се прояви след около 1 седмица. По същия начин може да се справите и с, “паласките ” над хълбоците и около талията ви.

Килограмите
Ако все пак по някакви причини искате да ги намалите, създайте си следния хранителен стереотип: през целия ден приемайте само течности – сокове, чай, топла минерална вода без захар. Така можете да издържите до вечерта. Топлата вода ще създава чувство за ситост и ще успокоява перисталтиката на стомашно-чревния тракт, а и ще разрежда стомашния сок, за да не дразни гладната ви лигавица.
Яжте веднъж на ден, както правят йогите, за предпочитане някъде към 6-7 часа вечерта. Нахранването ще ви успокои и от него ще ви се доспи, а за да не ви е тежко на стомаха и да нямате кошмари, яжте бавно!
Веднага ще забележите, че чувството за ситост идва много преди да сте се нагълтали „ непоправимо”. Яжте бавно и с прекъсвания, което именно е целта на занятието – да се погълне по-малко храна и да се постигне усещане за ситост.
Класическите схеми за трикратно ядене в определени часове, с внимание, съсредоточено изключително само към храната, не само са пълен предразсъдък, но и водят до превръщане на яденето в култ. А оттам до надебеляваното крачката е само една.

Е, останаха още доста неща, които могат да се кажат за жената на 40 години. Но нека оставим нещо и за следващия път…

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории