Омлет по испански
Добави към моето меню
Омлет по испански
1/2 кг картофи
2 с.л. олио
1 глава кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
1 червена чушка, капия
100 гр шунка
черен пипер на вкус
6 яйца
1 -2 стръка зелен лук
1 ч.л. горчица (по желание)
6 средни домата
100 гр чедар (кашкавал)
Сварете картофите за 10 мин в подослена вода. След като изстинат ги обелете и нарежете на малки кубчета.
В тиган с диаметър 20 см сгорещете половината олио и задушете нарязания на ситно лук, счукания чесън и нарязаната на кръгчета чушка.
Добавете нарязаната шунка и нарязаните картофи и разбъркайте.
Разбийте яйцата и добавете нарязания на ситно зелен лук, горчица и черен пипер на вкус и излейте сместа в тигана.
След 4-5 минути долната част на омлета става плътна и златист., тогава разпределете доматите, нарязани на кръгчета и поръсете с настъргания кашкавал.
Поставете тигана за 5 минути във фурната на грил функция за да се запече добре кашкавала.
Омлетът се поднася сгънат на руло със зелена салата и чаша бяло вино.
Идея: За омлети и други използвам тифлонов тиган с махаща се дръжка.
Има рецепта и за омлет по испански, съобразена с принципите на разделното хранене. За разлика от класическата рецепта се приготвя с моркови, грах, чушка.