Сладоледена торта с малини
Добави към моето меню
Сладоледена торта с малини
рецепта Magdalena Maloir
Продукти
12 -15 чаени бисквити (сложих обикновени и какаови),
1/2 пак.краве масло (125гр),
4-5 суп.лъж.конфитюр от малини,
1 опаковка семеен сладолед (ванилово-ягодов),
200 гр замразени ягоди,
пресни къпини и малини.
Приготвяне на Сладоледена торта с малини
В купа се натрошават с ръка бисквитите, добавя се размекнатото кр.масло и конфитюра и се разбърква добре.
В сладкарски ринг или форма за торта с падащо дъно, се изсипва бисквитената смес и се притиска до подравняване (като подложка за чийз кейк).
В друг съд се разбърква до леко омекване сладоледа и се добавят пюрираните ягоди.
Сладоледовата смес се изсипва в ринга върху подложката. На няколко места в сладоледената свес боднах къпинки и малинки.
Тортата се оставя в хладилната камера, за да стегне поне 2 часа.
Декорация на Сладоледена торта с малини
1/2 пакетче желатин на Д-р Йоткер,
100 гр малини,
2 суп. лъж. захар,
сладкарска сметана и плодове.
Желатина разтворих и добавих към пюрираните със захарта малини. Изсипах сместта в мини силиконови форми за мъфини и оставих в хладилник 2 часа.Разбих до твърди връхчета сладкарска сметана и шприцовах върху тортата, точно преди сервирането. Добавих малини.