Последни Рецепти
Последни Статии

Диета според зодията

Добавено в Хороскоп

Добави към моето меню

Има ли връзка между нашия зодиякален знак и начина ни на хране? Как да изберем подходящата за нас диета? Организъм, подлаган на диети, обикновено си отмъщава, в момента когато прекратим диетата по някаква причина, започваме да трупа резерви и живота ни започва да напомня на мита за Сизиф – колкото повече усилия полагаме толкова по-малко забележим е разултата.

Диета според зодията

Зодиакът предлага разумни диети, които ще ни спестят оправданията за излишните килограми със заетост, генетична обремененост и отлагания. Помага ни да определим и кой ден от седмицата е подходящ за разтоварваща диета.

Огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец) е правилно да се придържат към лека закуска и вечеря и нормален обяд. Подходящо време за специални диети е новолунието.

Овен
минералът, съответстващ на знака е калиев фосфат. Съдържа се в по-големи количества в лимоните, орехите, зелените салати, цвеклото.
За разтоварващ ден е подходящ вторник.

Лъв
зодиакалният минерал е магнезиев сулфат, който се съдържа в ябълки, сливи, орехи.
Добър ден за разтоварваща диета е неделята.

Стрелец
минерал на зодията е силициевият двуокис. Повишено му е съдържанието в ориза, зеленчуците, бобовите растения. Подходящ за разтоварващ ден е четвъртък.

Земните знаци (Телец, Дева, Козирог) следва да разпределят равномерно храната си през деня. За диети е подходяща последната четвърт на Луната.

Телец
зодиакалният минерал е калциев сулфат. Съдържа се в повишени количества в зелето, тиквичките, спанака. Подходящ за разтоварващ ден е петъкът.

Дева
минерал според зодията е сернистият калий. Препоръчителните храни са черния хляб, кашкавала, цикорията.
За диета е подходяща срядата.

Козирог
минералът е фосфорист калций. Препоръчителните храни са леща, яйца, зеле, моркови.
Подходящ ден за разтоварваща диета е събота.

Въздушните знаци (Близнаци, Везни, Водолей) е правилно да се хранят добре сутрин, а след залез слънце да избягват да консумират каквато и да било храна. Доброто време за ефективни диети е третата четвърт на Луната.

Близнаци
калиев хлорид е зодиакалния минерал. Той влиза в състава на граха, сливите, прасковите, кайсиите, царевицата. Срядата е подходящ ден за диетично хранене.

Везни
минералът, съответстващ на зодията, е фосфористият натрий. В менюто ви е добре да присъстват редовно моркови, стафиди, ябълки.
Разтоварващ ден е петък.

Водолей
хлористият натрий е зодиакалния минерал. Съдържа се в по-големи количества в зеле, моркови, риба.
Съботата е подходящия ден за разтоварващи диети.

Водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) могат да си позволят редуване на обилно хранене и пълно гладуване – по правило такъв режим не може да ги затрудни.

Рак
зодиакалният минерал е калциевият хлорид.Съдържа се в сиренето, в яйцата, в ръжения хляб.
Понеделник е добър за разтоварващ ден.

Скорпион
сернист калций е зодиакалният минерал. Подходящи храни са млечните продукти, зелето, репичките. Вторник е препоръчителен за разтоварващи диети.

Риби
минералът е фосфорист натрий. Препоръчителни са морските продукти както и орехи и стафиди.
За разтоварващ ден е подходящо да се избере четвъртък.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории

1 Comment

  1. 1
    krasimira petkova // December 7th, 2006 at 8:33 am

    mnogo mi haresva saita vi.radvam se 4e vse pve4e se obru6ta vnimanie na zdravoslovnoto hranene.az sum na 17.do 15 bqh 85kg.otslabnah s gladuvane 25 kgf.a sega seinformiram za novostite v zdravoslovnoto hranene.