Каша от коприва
Добави към моето меню
Каша от коприва
Това е една от най-пролетните рецептите. Какво по-пролетно от каша от коприва, освен супата от лопуш набран в градината. Така, както правеше баба.
Сварява се 1/2 кг. коприва в 2 л. вода / ври 5 мин./ и после се пасира.
В друг съд се задушава 1 глава кромид лук, нарязан на дребно, добавят се 4-5 с.л. брашно и 1 ч.л. червен пипер. Сместа се разрежда с пасираната с водата коприва. Ври така около 15 мин.
Разбиват се 2 яйца и се прибавят към копривата. Слага се джоджен.
Преди да се свали от котлона се добавя около 200 гр. сирене и 3-4 скилидки чесън накълцан или нарязан на ситно.
Поднася се с кисело мляко.