Последни Рецепти
Последни Статии

Ефектна бишкотена торта

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Ефектна бишкотена торта

100 гр черен шоколад /може и обикновен/
50 гр чисто масло (3 с.л. маргарин)
1 ч.ч. прясно мляко
1 опаковка бишкоти (около 30 бишкоти)
4 яйца
1 ч.ч. силно кафе експресо
4 с.л. захар

Начупете шоколада на парченца и го поставете в тенджера. Разтопете го на слаба температура (може и на водна баня) заедно с млякото и маслото, нарязано на ситни парченца и при непрекъснато бъркане налейте чащата изстинало експресо.

Отделете жълтъците от белтъците. Свалете тенджерата от котлона и един по един прибавете жълтъците към шоколада, като постоянно бъркате.

Отделно разбийте белтъците със захарта и щом се получи снежнобяла субстанция, смесете я с шоколада. Върнете съда обратно на котлона за да клокне крема на висока температура (това се прави за сигирност, ако яйцата са с гарантиран произход, не го правете, а само добавете белтъчния сняг към шоколада)

Покрийте тавичката или формичката, в която ще приготвяте тортата с фолио. С лъжичка намажете от едната страна бишкотите с получения крем и ги наредете. Запазете няколко бишкоти, с които да обградите тортата.

Най-отгоре изсипете останалия крем. Поставете тортата да се стегне в хладилника за около три часа минимум. След което я преместете в съда, в който ще я сервирате.

Отстранете фолиото и украсете тортата с някакъв плод или цветни пръчици или бонбонки.

Идея: може да приготвите и шоколадови листенца, с които да украсите тортата – въргу предварително подбрани по-твърди листенца сложете разтопен шоколад, когато се втвърди ще имате шоколадови копия, които са много егектни

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории