Последни Рецепти
Последни Статии

Плодовете и зеленчуците полезни при болки в бъбреците

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Плодовете и зеленчуците полезни при болки в бъбреците
Учени от САЩ, в резултат на проведено изследване, достигат до извода, че плодове и зеленчуците са много полезни за тези, които страдат от хронични заболявания на бъбреците. Те помагат на бъбреците да се справят по-лесно с излишните киселини. Постъпвайки заедно с другата храна в организма на човек киселините влошават състоянието на хората, които страдат от такова заболяване.

плодове

Високата киселинност в организма може да предизвика в организма на пациента бъбречна недостатъчност – метаболитна ацидоза. Той води до такива последствия като нарушения в дишането, затъмнение на съзнанието, може да доведе и до летален изход. Затова на пациентите, които страдат от ацидоза лекарите предписват препарати със съдържание на соли.
Наблюденията на американските учени над пациенти със заболявания на бъбреци продължава около година. За това време участниците били разделени на две групи – едната от която приемала препарати със съдържание на соли, а другата – в рациона им се включвали голямо количество плодове и зеленчуци.
При болните, които били на диета с много плодове и зеленчуци било забелязано подобрение на показателите на дейността на бъбреците, а също така и намаляване на ацидозата. По този начин учените установили, че правилно подбраната зеленчукова и плодова диета носи не малко полза, като се и намали приема на химически препарати.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории