Последни Рецепти
Последни Статии

Солена торта Шарлота

Добавено в Наши гости

Добави към моето меню

Солена торта Шарлота
Или редена солена палачинкова торта
Рецепта Росица Славова

solena sharlota
Продукти
Палачинки, около 15-20
100 г майонеза
100 г кисело мляко
250 г картофено пюре
За плънката (примерно)
250 г пилешко филе
1 ч.ч. грах
200 г гъби печурки
2-3 стръка зелен лук
Рецепта за солена торта Шарлота
• Вземаме по-голяма купа и я покриваме с домакинско фолио, като се оставя встрани толкова в повече фолио, че да може след това да се покрие купата
• Намазваме леко с майонеза (или за да е по-леко със смес от майонеза и кисело мляко)
• Палачинките намазваме една по една със солена плънка по наш вкус, навиваме на руло и режем на кръгчета
• Редим парчета като започваме от дъното на купата, след това по стените
• Намазваме добре с картофено пюре и притискаме, в средата се оформя празника, която напълваме
• В средата слагаме пилешко филе с грах, майонеза, като притискаме добре за да не се разпадне при нарязването
• Отгоре намазваме с тънък слой от картофено пюре с подправки и притискаме
• Завиваме с фолиото и слагаме за 2 часа (може и за цяла нощ) в хладилника
• При поднасянето развиваме фолиото и обръщаме в поднос. Може да украсим допълнително по желание

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории